9. jul 2024.9. jul 2024.
Lena Gligorić (Foto: privatna arhiva)

Lena Gligorić (Foto: privatna arhiva)

Đaci generacije 2023/2024.

Lena Gligorić- Škola primenjenih umetnosti Šabac

Lena Gligorić pohađala je Školu primenjenih umetnosti i dobitnica je brojnih nagrada u oblasti likovnog stvaralaštva, kako u zemlji, tako i inostranstvu. Nagrađena je za svoje stvaralaštvo na Međunarodnom konkursu za vizuelnu umetnost pod nazivom “Arhetipovi u skulpturi Konstantina Brankušija“, Na republičkom konkursu ,,Krv život znači”, Međunarodnom likovnom takmičenju u organizaciji američke organizacije Bow Seat, priznanje Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu, Likovnom konkursu “Stvaramo zeleniju budućnost“ koji je, za učenike srednjih škola i gimnazija u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, organizovao EU PRO plus.

Zbog čega si odabrala Školu primenjenih umetnosti?
Još u osnovnoj školi sam shvatila da želim da se bavim grafičkim dizajnom. Pre nego što sam je upisala, smatrala sam da je Škola primenjenih umetnosti mesto na kom ću moći da ispoljim svoj kreativni potencijal koji bih nadograđivala kroz saradnju sa nastavnicima. To i jesam postigla najviše zahvaljujući zalaganju i interesovanju na časovima praktičnog rada. Zadovoljstvo i tremu koju sam uvek osećala kada bih predala rad profesorima ću teško zaboraviti.

Savet za one koji žele da pohađaju Školu primenjenih umetnosti.
Savet za generacije koje nameravaju da upišu ovu školu jeste da je sistem školovanja specifičan jer podstiče umetničku slobodu kod učenika i individualni pristup svakom zadatku i da nakon školovanja pruža odličnu osnovu za upis, kako na umetničke tako i na ostale fakultete.

Kako vidiš sebe u budućnosti?
Nameravam da se u budućnosti više posvetim fundamentalnim likovnim tehnikama jer sam kroz dosadašnje škovanje shvatila da je crtež u osnovi svakog umetničkog izraza. Ne planiram da skroz napustim sferu grafičkog dizajna ali želim da se upustim i u ostale vidove likovnih tehnika a nadam se da će mi Fakultet primenjenih umetnosti, koji želim da upišem, to i pružiti.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa