10. jul 2024.10. jul 2024.
Foto: Ministarstvo pravde

Foto: Ministarstvo pravde

Sredstvima od oportuniteta finansirano 200 projekata od javnog značaja

Ministarka pravde Maja Popović svečano je uručila ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) za 200 projekata od javnog značaja iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete, socijalne zaštite i humanitarnog rada. Ministarka je navela da je u 2024. godini za zdravstvo izdvojeno više od 217 miliona dinara, obrazovanje više od 188 miliona dinara, za unapređenje socijalne zaštite više od 32 miliona dinara, za kulturu je opredeljeno više od 32 miliona dinara, a za položaj osoba sa invaliditetom više od 12 miliona dinara.

-Iz godine u godinu sve više korisnika konkuriše i sve više korisnika dobija sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, čime se prepoznaje značaj i veliko interesovanje za podršku koju Ministarstvo pravde pruža kroz ovu aktivnost. Posebno je zadovoljstvo videti rezultate projekata za koje su dodenjena sredstva. To su rekonstruisane škole, obdaništa, muzeji, ustanove socijalne zaštite, bolnice i domovi zdravlja. Takođe, kroz projekte nabavljena je i neophodna medicinska i druga oprema za kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, vrtiće i škole. Nabavljena su i vozila za prevoz pacijanata i starijih osoba. Sve to živote naših građana čini boljim i kvalitetnijim. Veoma smo ponosni što se sredstva dodeljuju tamo gde je finansijska podrška najpotrebnija i činimo sve da budemo društveno odgovorni. Zato će Ministarstvo pravde i u narednom periodu nastaviti da dodeljuje sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja i da prati njihovu realizaciju, naglasila je ministarka Popović.

Svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar u Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, državni sekretar u Ministarsrtvu prosvete Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu kulture Miomir Đorđević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slađana Marković i pomoćnik ministarke pravde Vladimir Vinš.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa