30. avgust 2018.30. avg 2018.
Foto: I1

Foto: I1

U nedelju osnivačka skupština Saveza za Srbiju i Glavni odbor DS-a

(Beta) - Skup opozicionih partija na kom će biti potpisan sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju biće održan u nedelju, 2. septembra u beogradskom centru Sava.

Kako je najavljeno iz pokreta Dveri, skup će početi u 17 časova.

Osnivači Saveza za Srbiju će po dosadašnjim najavama biti bivši predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića, pokret Dveri, Demokratska stranka, sindikat Sloga, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.

Istog dana će u Beogradu biti održana i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) na čijem je dnevnom redu podnošenje izveštaja o radu stranke i izbor tela i organa DS-a.

Glavni odbor DS-a na sednici održanoj u junu doneo je odluku o učešću te stanke u formiranju Saveza za Srbiju a predsednik stranke Zoran Lutovac izjavio je da u DS nema nesuglasica po tom pitanju, kako to pišu pojedini mediji.

On je dodao da veruje da će podrška ulasku u Savez za Srbiju biti potvrđena i na sednici Glavnog odbora u nedelju.

"Podrška Savezu je opšta i stabilna širom Srbije i to će se potvrditi na sednici Glavnog odbora", rekao je Lutovac za izdanje dnevnog lista "Danas" od četvrtka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa