9. septembar 2018.9. sep 2018.
Teška saobraćajna nesreća kod Šapca

Teška saobraćajna nesreća kod Šapca

Teška saobraćajna nesreća kod Šapca


(Telegraf.rs/Alo)Trinaestogodišnji S. M, koji je povređen u petak uveče u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Belotića, još uvek je u jedinici intenzivne nege na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Šapcu. Lekari njegovo stanje ocenjuju stabilnim, ali ipak, danonoćno bde nad njim.

Kako se saznaje, povrede dečaka su bile toliko teške da ni najiskusniji hirurzi nisu verovali da će preživeti. Prilikom udarca, sigurnosni pojas je dečaka gotovo presekao napola!

Kobne večeri dečak je bio na treningu u šabačkom karate klubu, na koji ga je odvezla majka. Ne sluteći ništa, žena je dete pokupila sa treninga i krenuli su put Klubaca kod Loznice gde imaju vikend-kuću. Porodica, inače, živi u Bijeljini u Republici Srpskoj.

Hitna pomoć prevezla je povređene u Opštu bolnicu u Šapcu -

Iz nepoznatih razloga, automobil se zaneo na drumu u prometnom Belotiću i nesrećna žena udarila je u betonski stub pored puta i zapalio se.

- Vratni deo kičme joj je teško povređen, ali je bila dovoljno pribrana da, ne čekajući nikoga, izvuče mališana iz auta - kaže izvor iz istrage.

- Dete je, izgleda, zaspalo usput, pa nije ni reagovalo, a pojas se toliko zario u njega da ga je mogao preseći napola.

Povređeni dečak još uvek se nalazi na odeljenju intenzivne nege.
Lekari Hitne pomoći nisu mogli ništa drugo, nego da požure u bolnicu i spasavaju ga usput da ne iskrvari. Direktor Opšte bolnice u Šapcu dr Slobodan Popović, juče je potvrdio da je najveća pretnja za život dečaka, praktično, bila mogućnost da izgubi previše krvi, što su hirurzi prvo zbrinjavali.

- Još je u jedinici intenzivne nege, što se i podrazumeva jer je u toku postoperativno lečenje i sada je potpuno stabilan. Radili smo dodatne analize, jer se moglo desiti da je od siline udara povređen još neki od vitalnih organa. Bili su neurolog i ortoped. Verujem da će dete biti dobro - rekao je dr Popović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa