12. septembar 2018.12. sep 2018.

Predsednici parlamenata Albanije i Kosova traže jedinstvo u pregovorima

Predsednici albanskog i kosovskog parlamenta, Gramoz Ruči i Kadri Veselji zatražili su danas u Tirani jedinstvo vlasti i opozicije Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom.
Na zajedničkoj konferenciji za medije, kako javlja koha.net, Ruči je zatražio od političkog faktora na Kosovu jedinstvo i da ostave iza sebe borbu za vlast.
Ruči je rekao da Albanija bezrezervno podržava dijalog Kosova i Srbije.
"Mi sa maksimalnom pažnjom pratimo proces dijaloga. Podržavamo medjusobno priznanje Kosova i Srbije. Mogući sporazum će biti u interesu Kosova i regiona. Građani Kosova su proglasili nezavisnost i to je kamen temeljac. To je jedini put za uspostavljanje stabilnosti na zapadnom Balkanu", rekao je Ruči.
On je od političkih stranaka zatražio da budu jedinstvene, "pošto ima mnogo pitanja koja ih dele kada je u pitanju vlast, ali je ovde reč o suverenitetu Kosova".
Predsednik kosovskog parlamenta Veselji je rekao da je Kosovo odlučno da nastavi put ka EU i kako je rekao nijedna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne može štetiti više od nedostatka jedinstva.
"Kosovo ima svoju nezavisnu i suverenu državu. Kosovo promoviše prava zajednica bolje nego bilo koja evropska zemlja. Odlučno idemo ka obezbeđivanju mesta u Ujedinjenim nacijama. Ponosni smo što imamo doživotnog saveznika – SAD", kazao je Veselji.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa