14. septembar 2018.14. sep 2018.
Đorđević :Za brigu o porodici 58 milijardi dinara iz budžeta

Đorđević :Za brigu o porodici 58 milijardi dinara iz budžeta

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je porast nataliteta osnovni cilj Srbije i dodao da je ove godine iz budžeta izdvojeno 58 milijardi dinara za brigu o porodici.
Ministar je kazao da su u planu nove izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.
Đorđević je podsetio da je jedan od bitnijih segmenata na kojem radi Ministarstvo rada, izmena i dopuna Zakona o radu, planirana za 2020. godinu čime će se, kako je ocenio, unaprediti poslovanje u Srbiji.
"Stalnim razgovorima sa poslodavcima, sindikatima i stranim investitorima trudimo se da omogućimo bolje uslove za rad, kako radnicima, tako i poslodavcima. Do kraja godine u planu nam je i donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu, kao i Zakona o radu na lizing", rekao je Đorđević a prenelo Ministarstvo rada.
On je dodao da je jedan od prioriteta ministarstva uvođenje socijalnih karata koje će, kako je naveo, omogućiti izmene Zakona o socijalnoj zaštiti.
Govoreći o migrantskoj krizi, ministar je naveo da je Srbija dobila pohvale Evropske unije za odnos prema migrantima, pogotovo prema maloletnim migrantima bez pratnje kojima, kako je rekao, obezbeđuje osnovno pravo na obrazovanje i bezbrižno detinjstvo.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa