14. septembar 2018.14. sep 2018.

Na Sajmu prehrane u Moskvi 13 kompanija iz Srbije

Srpke prehrambene kompanije predstaviće svoj proizvodni i izvozni potencijal na Međunarodnom sajmu prehrane NjorldFood 2018, koji se održava od 17. do 20. septembra u Moskvi, najavila je danas Privredna komora Srbije.
PKS i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizuju predstavljanje proizvodnih programa 13 srpskih kompanija iz oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, žitarica, mesne industrije i dijetetskih suplemenata.
"Učešće srpskih kompanija privuklo je pažnju eksperata vodećih ruskih trgovinskih lanaca (H5, Magnit, Diksi, Magnolija) i distributera prehrambenih proizvoda, koji su unapred potvrdili posetu i već odredili termin susreta sa predstavnicima srpskih kompanija na nacionalnom štandu Srbije", navodi se u saopštenju PKS.
Dodaje se da tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i rastu ukupnog izvoza srpske privrede.
Njorld Food Mosconj postoji 27 godina i održava se na preko 56.000 kvadrata u okviru sajamskog izložbenog prostora "Ekspocentar". U 2017. godini sajam je posetilo oko 30.000 ljudi iz 90 zemalja koji su imali priliku da vide proizvodni programom više od 1.516 izlagača iz 62 zemlje.
"Trgovinska razmena Srbije i Rusije u prvoj polovini 2018. godine beleži pozitivna kretanja, a izvoz iz Srbije bio je u vrednosti 546,6 miliona dolara, što je 16,17 odsto više nego u istom periodu prethodne godine", navela je PKS i istakla da je Rusija po vrednosti trgovinske razmene treći trgovinski partner Srbije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa