15. septembar 2018.15. sep 2018.
N1: Telekom kupuje kablovske operatere, opasnost od državne kontrole medijskog polja

N1: Telekom kupuje kablovske operatere, opasnost od državne kontrole medijskog polja

Beta) - Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da je ta kompanija u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i da planira akvizicije nekoliko kompanija u toj oblasti, kao i da Telekom ima finansijskih kapaciteta za te planove, prenosi televizija N1.
U tekstu pod naslovom "Nove mogućnosti za državnu kontrolu medijskog polja", N1 navodi da Ćulibrk nije saopštio o kojim operaterima se radi, kao ni zašto se kompanija odlučila za kupovinu drugih preduzeća umesto na razvijanje sopstvenih kapacitete.

"N1 nezvanično saznaje da je za ove operacije odvojeno nekoliko stotina miliona evra, kao i da je Telekom spreman da kablovske operatore sa kojima pregovara kupi i po mnogostruko većim cenama od tržišnih", navodi se na portalu tog medija.

Prema izvorima te televizije, u toku su pregovori za akviziciju jednog kablovskog operatora po ceni od blizu 200 miliona evra, "iako se tržišna vrednost te kompanije procenjuje na oko 50 miliona evra".

N1 ocenjuje da bi Telekom, koji je u većinskom državnom vlasništvu, akvizicijom kablovskih operatera povećati mogućnosti države da kontroliše koji će se televizijski kanali nalaziti u ponudi.

U tekstu se navodi i da je akvizicija kablovskih operatera u suprotnosti sa evropskim zakonodavstvom i praksom da država napušta medijsko polje i da bi ona "otvarila nove mogućnosti kontrole od strane države".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa