17. septembar 2018.17. sep 2018.
Šabac "raspametio" mlade Nemce

Šabac "raspametio" mlade Nemce


Porodica Kaličanin je poreklom iz Šapca, a u Dortmundu žive, rade i školuju se tata Dejan, majka Jovana, kćerka Marina i sinovi Milan i Nenad. Nedavno su se sa odmora vratili u Nemačku. Već godinama imaju uobičajen program, prvo idu kući u Šabac, a onda iz Mačve putuju na more u Grčku.

- Iako su plaže u Asprovalti prelepe boravak na moru smo već nekoliko godina sveli na samo sedam dana. Omladina posle nekoliko dana želi nazad za Šabac gde im je društvo, rodbina i familija sa kojima se samo na letnjem raspustu viđaju - priča nam Jovana Dukić-Kaličanin.
Jovana kaže da se i ona i suprug Dejan rado vrate s mora, jer svi, svako na svoj način uživaju u opuštenom druženju s rodbinom i prijateljima.

- Poseban je to osećaj i doživljaj kada sa svih strana čujete naš jezik i muziku.
Ona kaže da svako od njene dece ima svoj krug drugara.

Veliki sin Nenad (18) ide na odmor u Srbiju sam sa društvom. Ove godine sa njim su doputovala i dva dobra drugara Nemca, David i Džem. Mladi Nemci su oduševljeni, gradom i brojnim selima u okolini Šapca. Posebno im se dopao način života i veliko poštovanje među rodbinom. Bliski porodični odnosi su nešto na šta oni nisu navikli - navodi Jovana.

Prema njenim rečima od noćnog života na obali Save u Šapcu su se "praktično izgubili" u pozitivnom smislu reči.

- Bili su i u Beogradu nekoliko puta. Tamo su u provod išli i sa malom dozom straha, od veličine grada i njegovog noćnog života.

Kćerka Marina (16) je kao i svake godine bila aktivna u rukometnom klubu Metaloplastika.
- Ona u Dortmundu trenira umetničko klizanje i u toj dispciplini je kondicija vrlo bitna, pa je svake godine priprema Bane, kondicioni trener rukometaša.

Mali Milan (11) je kao i uvek najviše vremena provodio sa svojim najboljim drugom Urošem iz Bara (deo grada) i ostalom decom iz zgrade. Saki dan su igrali fudbal, a uveče odlazili na sladololed kod "Rajka", za koji Milan kaže da je najbolji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa