Berza

  • aero 875 ▲ 2,94%
  • epen 13.465 ▼ -3,82%
  • fito 2.801 ▲ 0,04%
  • gfom 359 ▲ 8,79%
  • kopb 5.402 ▲ 1,92%
  • lsta 500 ▼ -0,99%
  • niis 680 ▼ -0,15%
  • ppva 1.800 ▲ 20,81%
  • tgas 11.839 ▲ 2,06%
  • vbse 1.760 ▲ 13,55%
(17. septembar 2018.)

Lozničani i Šapčani čekaju otvaranje Lidla

Lozničani i Šapčani čekaju otvaranje Lidla
Nemački trgovinski lanac "Lidl" priprema otvaranje prodajnih objekata širom zemlje. Distributivni centar podignut je u Novoj Pazovi. U Mačvanskom kraju biće otvorena dva trgovinska objekta: u Šapcu je završen, a u Loznici se još gradi.

Radovi su počeli u proleće pre skoro dve godine, a objekat završen prema planu za sedam meseci. Uz uređen prodajni i parking prostor Šapčani čekaju i zvanično otvaranje marketa nemačkog trgovinskog lanca.
Pripremili: Tanja Dimitrić Mijailović i Veljko Tešmanović


"Kompanija Lidl kupila je parcelu od grada površine oko 90 ari i za tu parcelu su platili 100 miliona dinara, oni su u 2016. izgradili objekat od 2.500 kvadrata i to je bio drugi izgrađen objekat ove kompaniji u Srbiji", navodi Violeta Šestić, načelnica odeljenja za lokalni ekonomski razvoj grada Šapca.

Kada će vrata završenog marketa biti otvorena u Šapcu se ne zna. Iz kompanije najavljuju do kraja godine zajednički početak rada svih objekata u preko deset gradova.

Nezvanično se govori u oktobru. Nezvanično je i da su budući radnici već krenuli sa obukom, a koliko njih ne mogu da potvrde u Nacionalnoj službi.

"Poslodavac Lidl nije se obratio nama, filijali Nacionalne službe Šabac, trenutno na evidenciji grada Šabac ima preko 400 nezaposlenih trgovaca", kaže Tatjana Gavrilović, načelnica odeljenja Nacionalne službe za zapošljavanje Šabac.

Iz "Lidla" je najavljivano po četdeset prodavaca u svakom objektu, a nema podataka koliko se građana javilo na konkurs kompaniji.

Dok Šapčani čekaju početak rada, u Loznici kažu da o dolasku Lidla u grad gotovo i ne znaju.

Privatizovani deo nekadašnje Mlinske industrije, nemački investitor kupio je od lozničkog vlasnika.

"Lidl" će svoj objekat graditi u centru grada, kupljeno je 96 ari na kome je nakada bio stari mlin i silosi. Radovi na uređenju prostora već su počeli.

Iako nisu imali direktnog kontakta sa novim investitorom u gradskoj upravi kažu da je svako ulaganje šansa za prosperitet.

"Mi nemamo taj plan kako će teći aktivnosti i kada će objekat biti završen ali se radujemo njihovom dolasku, njihov dolazak je nova konkurencija koja će urediti i novi kvalitet ne samo to što će biti novi kvalitet i što je povoljno za naše građane nego će u tom objektu i lancu raditi ljudi sa ovog područja a to je nešto čemu se mi posebno radujemo", kaže Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Uz nov objekat Lozničani kažu imaće i uređeniji gradski kvart, a uz poslovnu politiku "Lidla" nadaju se brzoj gradnji i novom krugu zajedničkog otvaranja marketa.

Najnoviji broj

11. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa