17. septembar 2018.17. sep 2018.
Poverenica: Nediskriminatorsko postupanje je obaveza u sistemu socijalne zaštite Srbije

Poverenica: Nediskriminatorsko postupanje je obaveza u sistemu socijalne zaštite Srbije

BEOGRAD, 17. septembra 2018. (Beta) - Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković otvorila je danas stručni skup "Dani socijalne zaštite" na kojem je zaposlenima u sistemu socijalne zaštite poručila da imaju zakonsku obavezu nediskriminatornog postupanja prema svim korisnicima, bez obzira na pol, starost, zdravstveno stanje i nacionalnu pripadnosti.

Kako se navodi u saopštenju, Janković je navodeći primere iz prakse, posebno naglasila da zaposleni u Centrima za socijalni rad ne mogu svoje odluke da zasnivaju na predrasudama i stereotipima.

"Ovo se naročito odnosi na sačinjavanje nalaza i stručnih mišljenja koja centar za socijalni rad dostavlja sudovima u postupcima u kojima se odlučuje o zaštiti prava deteta ili o vršenju, odnosno lišenju roditeljskog prava, rukovodeći se najboljim interesom deteta i okolnostima svakog konkretnog slučaja", rekla je Janković na skupu koji je posvećen edukaciji zaposlenih u sistemu socijalne zaštite.

Šeste "Dane socijalne zaštite", organizovli su Novi sindikat socijalane zaštite Srbije i Komora socijalane zaštite u Banji Vrujci.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa