19. septembar 2018.19. sep 2018.
Saopštenje KUD "Abrašević"

Saopštenje KUD "Abrašević"

Poštovani sugrađani,
Od kako je kralj Aleksandar Karađorđević, 6. januara 1929. godine pohapsio sve članove „Abraševića“ i oduzeo im imovinu nije bilo većeg pritiska do ovog koji se ovih dana događa i u kojem učestvuje jedna šabačka opoziciona stranka i njihov član, nažalost, šef orkestra „Abraševića“. Posle neuspelih pokušaja da lažima i anonimnim prijavama inspekcijama, tužilaštvu i kriminalističkoj policiji nanesu štetu „Abraševiću“ usledilo je skupljanje potpisa u kojima su članovi te stranke i neka maloletna deca, koja su se predstaviljala kao članovi „Abraševića“ prikupljala potpise građana, tobož, da se „Abrašević“ ne ugasi. Kulminacija svega toga bio je koncert koji se završio totalnim fijaskom jer su građani shvatili da su prevareni i da sve to što se radi nema veze sa „Abraševićem“ već mu nanosi veliku štetu.
Međutim, ova grupa se na ovome ne zaustavlja. Za sastanak Skupštine „Abraševića“ pozivali su ponovo građane da dođu u „Abrašević“ i da, koristeći potpise koje su na prevaru prikupili otmu „Abrašević“ od njegovih članova i da on postane „svojina“ te političke partije. Okupilo se samo njih petnaestak: članova orkestra, veterana i dve tri majke maloletne dece.
Zbog tih ljudi, koji su bili u rukovodećim strukturama „Abraševića, Skupštini i Upravnom odboru a koji su učestovali u organizaciji ovih nemilim događaja nanoseći „Abraševiću“ veliku štetu i zarad ličnog i političkog interesa doveli skoro do propasti Društvo koje su predstavljali dve trećine članova Skupštine svojim potpisim su se složili da se raspusti Skupština i Upravni odbor te da se u što kraćem vremenskom periodu, a najduže 30 dana, konstituišu nova Skupština i Upravni odbor. Verujemo da će novi, mladi, ljudi kojima je „Abrašević“ istinski u srcu imati snage da raščiste sa ružnom prošlošću i uvedu „Abrašević“ u period bezbrižnosti, sreće i radosti kako i priliči kulturno umetničkom društvi i, pretežno mladim, članovima koji treba da postanu dobri ljudi.
Molimo građane da se ne uključuju u ovu prljavu kampanju, da u „Abrašević“ dolaze kao prijatelji i još jednom pozivamo sve nadležne da uzmu u zaštitu „Abrašević“.
KUD „Abraševć“ TUD i Ja.

U Šapcu, 18.09.2018. godine

Za KUD ''Abrašević''
Sekretar,
Ivan Kovačević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa