22. septembar 2018.22. sep 2018.

Održan sastanak premijerke Srbije sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, a zaključeno je da postoje teme u vezi sa izradom Medijske strategije oko kojih ima neslaganja, ali je važno da je dijalog započet, navodi se u saopštenju kabineta premijerke.
Na sastanku su iznete dosadašnje aktivnosti Radne grupe za izradu medijske strategije i rad vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja.
Predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije Dejan Stojanović predstavio je najvažnije aktivnosti ovog tela do sada, a kako se navodi u saopštenju, predstavnici medijskih i novinarskih udruženja usagalasili su se da je "dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom".
"U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog, istaknuto je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema. Iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, zaključeno je da je jako važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti", navodi se u saopštenju.
Sastanku su prisustvovali ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa