23. septembar 2018.23. sep 2018.
Skupština Srbije sutra nastavlja raspravu o ukidanju smanjenja penzija

Skupština Srbije sutra nastavlja raspravu o ukidanju smanjenja penzija

Skupština Srbije nastaviće sutra načelnu raspravu o više predloga zakona i međunarodnih sporazuma među kojima i o ukidanju privremenog smanjenja penzija.

Ukidanjem tog zakona oktobarska penzija biće isplaćena bez umanjena, najavio je na početku rasprave u petak 21. septembra ministar za rad Zoran Đorđević obrazlažući izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Poslanici opozicije prvog dana rasprave zatražili su da se penzionerima vrati oduzeto s obzirom da je penzija umanjena još 2014. godine i ocenili da je potrebno uvesti institut minimalne penzije i sistem usklađivanja visine penzija sa troškovima života dva puta godišnje.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu zbog planiranog povećanja penzija, zatim izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim se produžava studiranje po starom programu za još godinu dana.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o profesijama od posebnog interesa za Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje, odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, kao i više međudržavnih sporazuma.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa