24. septembar 2018.24. sep 2018.
Pozorište otvoreno ka lokalnoj zajedinici

Pozorište otvoreno ka lokalnoj zajedinici

Nova sezona u šabačkom teatru započinje 5. oktobra, tradicionalnom Revijom Šabačkog pozorišta, gde će zaljubljenici u "daske koje život znače" moći da vide četiri predstave. Pre starta kroz izvedbu "O s(a)vesti" eseja u pokretu, interaktivne predstave posvećene sećanju na ubijenu novinarku Dadu Vujasinović, Bitef teatra iz Beograda, Šapčane već večeras očekuje svojevrsno "zagrevanje" na velikoj sceni našeg pozorišta.
Gosti iz Švedske, trupa "Teatar Teatron", pripremla je predstavu "Koji trag da pratim", kabare nastao kroz razgovore sa mladim ljudima pred kojima je trupa nastupala u skandinaviji. Jedan od članova je Željko Santrač, rođeni Rumljanin koji već 25 godina živi i glumi u Švedskoj i zahvaljujući kome je Trupa i stigla u Šabačko pozorište. Uz pomenutu predstavu Omladinski klub Šabačkog pozorišta uključen je u projekat švedskih umetnika "Škola za heroje", umetničko-edukativni projekat koji treba da podstakne i ohrabri mlade da budu glavna uloga u svojim životima.
Tokom ove sezone predviđene su četiri premijere i jedna premijera predstave za decu. Već u oktobru će biti izvedena "(Pret)poslednja panda ili statika", drama Dinka Pešuta, u režiji Maksima Miloševića. U decembru će glavni događaj biti "Pozorišne anegdote" predstava gde će nastupiti čitav ansambl Šabačkog pozorišta. Januar je rezervisan za "Belu grivu", predstavu koja nije klasično prevođenje romana u dramski tekst. Proleće će, u martu, najaviti koprodukcija sa Sterijinim pozorjem "Bacači prstiju".
-Naziv cele sezone je "Lokalpatriotizam" uz slogan "Grad su ljudi, grad je pozorište". Cilj je da na različite načine približimo Pozorište Šapčanima, da ga osete kao svoje. Petkom ćemo priređivati "Lokalpatriotske radionice", radićemo sa našim volonterima, grupu "Kombinart" smo uključili u ukrašavanje enterijera - istakla je direktorka Šabačkog pozorišta Minja Bogavac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa