25. septembar 2018.25. sep 2018.

Skupština Beograda prihvatila raspravu o osudi govora mržnje odbornika opozicije

BEOGRAD, 25. septembra 2018. (Beta) - Skupština grada Beograda prihvatila je danas da se u dnevni red uvrsti predlog odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) o osudi govora mržnje odbornika i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Željka Veselinovića.

Za taj predlog su glasali odbornici vladajućih stranaka i odbornici SPAS-a Aleksandra Šapića. Odbornici Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih gradjana - Građanskog bloka 381 nisu glasali o tom predlogu.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković rekao je novinarima da su odbornici Saveza za Srbiju i PSG time pokazali da podržavaju govor mržnje i poziv na nasilje i silovanje žena.

"Imali su šansu da se ograde od tog gnusnog postupka i pokažu ljudskost ali oni to nisu učinili", rekao je Mirković.

On je rekao da Veselinović treba da podnese ostavku jer nije dostojan obavljanja te funkcije i istakao da od tog zahteva neće odustati sve dok Veselinović to i ne učini.

Šef odborničke grupe PSG - Građanski blok 381 Rade Veljanovski rekao je da ta grupa apsolutno osuđuje izjavu Veselinovića, ali da je jasno da negativnu političku kulturu pre svega raspiruje SNS.

"Mi smo spremni da se to stavi na dnevni red, onda kada se SNS izjasni i o onome što su uradili Vojislav Šešelj i Vjerica Radeta što je još gori govor mržnje", rekao je Veljanovski novinarima u Skupštini grada.

On je dodao da svi moraju biti svesni šta je sve ko izrekao do sada, a Šešelj i Radeta i dalje sede u Skupštini Srbije.

"Moramo da razgovaramo argumentovano o svemu, a ne da se jedna izjava uzima tako kao da je iznad svega toga", rekao je Veljanovski i dodao da bi bilo dobro da je Veselinović došao na sednicu skupštine grada i da se tu javno izvini.

Šef odborničke grupe SPAS Željko Ivanji rekao je agenciji Beta da po pitanju uvreda uvek treba imati jasan stav i da je izjava Veselinovića neprimerena i da vređa zdrav razum.

Povodom opozicionog predloga da se raspravlja o PKB-u, rekao je da ih nisu obavestili na vreme o toj dopuni dnevnog reda ali da su za to da se o toj temi govori na posebnoj sednici gradske skupštine.

Skupština je, inače, danas odbila da raspravlja o zahtevu PSG - Gradjanskog bloka 381 da se o imenivanju odredjenog broja direktora i v.d. direktora preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Beograd raspravlja u redovnom, a ne u skraćenom postupku.

Skupština je odbila zatev Saveza za Srbiju da se u dnevni red uvrsti rasprava o PKB-u odnosno o ukidanju odluke da se PKB prenese sa grada na republiku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa