29. septembar 2018.29. sep 2018.
Produžen rok

Produžen rok

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojima je predviđeno da stari studenti dobiju još godinu dana da završe studije.Kako je ranije rečeno, cilj je unapređenje kontrole kvaliteta u visokom obrazovanju.

Izmene se donose jer su stvoreni uslovi za povećanje delatnosti visokog obrazovanja, ali i da bi se ostvarila bolja veza privrede i društva u celini i da se utiče na unapređenje funkcionalnog znanja studenata i poveća zapošljivost.

Predviđeno je da se mogu raditi vanredni nadžori Komisija za akreditaciju, a utvrđuje se i formiranje Saveta poslodavaca, zbog veze privrede i visokog obrazovanja.

Novina je i uvođenje menadžera na akademije strukovnih studija i visoke škole, a predviđeno je da se na stranim visokoškolskim ustanovama uvedu lektori srpskog jezika.

Produženje će dobiti studenti koji su fakultet upisali po starom planu i programu, koji su školovanje morali da završe do 30. septembra, ali i oni koji studiraju po Bolonji, a koji su potrošili maksimum od osam godina za četvorogodišnje studije.
Agencija Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa