30. septembar 2018.30. sep 2018.
SZS: Da li Bler pregovara u Vučićevo ime

SZS: Da li Bler pregovara u Vučićevo ime

Savez za Srbiju pozvao je danas predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da lično i nedvosmisleno odgovori da li je istina da bivši britanski premijer Toni Bler uz njegovu saglasnost razgovara sa najvišim svetskim zvaničnicima o "razgraničenju" na Kosovu i Metohiji.
Taj savez je u saopštenju pozvao Vučića da on odgovori, umesto uvredljivih i neosnovanih izjava anonimnog člana Gradskog odbora SNS-a Petra Petkovića na račun jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića.
"Da li se Vučić to sa Blerom dogovorio u prvoj nedelji jula, prilikom Blerove posete Beogradu? Da li je Toni Bler prošle nedelje o tome razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kao i da li je predvidjeno da na tu temu sledeće nedelje ima sastanak sa visokim američkim zvaničnicima", upitali su iz Saveza kao i "ako Bler nije plaćen iz budžeta Srbije, ko ga onda tačno plaća za te usluge, i šta je onaj koji to čini dobio zauzvrat od Vučićevog režima".
Oni su dodali da se, ako Vučić nastavi da izbegava da odgovori na ta pitanja, nameće zaključak da je istina da Toni Bler u njegovo ime pregovara o razgraničenju, što je, kako su ocenili "velika sramota i poniženje za gradjane Srbije, imajući u vidu Blerovu ulogu u NATO bombardovanju naše zemlje 1999. godine".
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa