11. oktobar 2018.11. okt 2018.

Đilas i Vesić suprotno o potrebi rasprave o bezbednosti u Beogradu

BEOGRAD, 11. oktobra 2018. (Beta) - Odbornik Saveza za Srbiju Dragan Djilas izjavio je danas da bi svi trebalo da se ujedine u stavu o bezbednosti u Beogradu i da o bi o tome trebalo da se raspravlja u Skupštini grada, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio da to "nije prava adresa".

Djilas je kazao da su u poslednje vreme gradjani svedoci miniranja džipova, tuča u klubovima, te bi bilo najnormalnije da o stanju u gradu referišu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor Policije.

"Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je 2010. godine bio ovde i davao takve podatke, ne vidim šta bi danas bio problem da se opet uradi isto", kazao je Djilas novinarima.

Stanje bezbednosti u gradu pokušao je da u dnevni red uvrsti zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović, ali je predlog odbijen i još su mu izrečene dve opomene.

Jovanović je ocenio da odbijanjem da se u dnevni red uvrsti tema bebzednosti, "sramota" za gradski parlament i poručio da je odborničkoj grupi Savez za Srbiju "onemogućeno da govori".

Goran Vesić je ocenio Jovanovićev zahtev kao pokušaj da se skrene pažnja s važnih tačaka dnevnog reda, kao što je rebalans gradskog budžeta.

"Skandalozno je da imamo isti scenario svaki put kada treba da razgovaramo o važnim temama, a koji nam priredjuje ovaj Savez za silovanje", rekao je Vesić novinarima izvrćući naziv opozicione grupacije.

Vesić je dodao da je Stefanović pre neki dan odgovarao na pitanja o bezbednosti u Skupštini Srbije.

Rekao je i da bi on, ako bi se raspravljalo o bezbednosti, imao pitanja za predstavnike Saveza za Srbiju jer "ne postoji veće ugrožavanje bezbednosti Srbije od onoga što rade Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš. Ovde imate slike njihove u Hong Kongu, slike sa optuženim za nelegalan izvoz oružja Kataru. Moje pitanje je šta oni rade s medjunarodnim kriminalcem?", pitao je Vesić.
Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović je kazala je novinarima da je Nikola Jovanović "iznoseći nepotpune podatke... pokušao da diskredituje" minista Stefanovića, kao i "njegov vredan i uporan rad, ali i ljudi koji rade u njegovom timu".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa