17. oktobar 2018.17. okt 2018.
Knjiga - imaginarna realnost

Knjiga - imaginarna realnost

Znanje, intelektualna širina, emocionalana zrelost koju čitanjem knjiga stičemo najveća je blagodet koju čovek može da ostvari. Bogatstvo unutrašnjeg sveta koji nosimo sa sobom u svakom trenutku potvrđuje da je knjiga naš najbolji prijatelj. Približiti knjigu čitaocu, podstaknuti ga da stvara čitalačke navike i zavoli pisanu reč osnovni je cilj kojem teži svaka Biblioteka. Promovisanje važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu zadatak je i težnja Bibilioteke šabačke. Danas izdvajamo dve preporuke za čitanje pristigle iz šabačkog hrama knjige.

Preporuka za decu: Brodecka, Lenka – U potrazi za zvezdom

Kraljevina Sjajne Zvezde nastala je pre sedam vekova, iza sedam gora. U njoj su dugo vladali mir i red zato što je zemlju štitio veličanstveni meteor. Zlo je nestalo. Međutim, baš onog dana kada počinje naša priča, dana kada je u kraljev zamak stigla nova dvorska luda, ispostavilo se da je Sjajnu Zvezdu, onaj čudesni meteor, neko ukrao.
Veliki zadatak da vrate Sjajnu Zvezdu u zamak preuzimaju neobična dvorska luda i mala, pomalo usamljena princeza. Da li će uspeti da spasu kraljevinu?

Preporuka za odrasle: Muzil, Robert – Čovek bez osobina

Mnogi ovaj roman smatraju najznačanijim delom evropskog romana. Radnja počinje uoči Prvog svetskog rata u Beču, prestonici Austrougarske monarhije. U potrazi za svojom svrhom, Urlih se angažuje u Paralelnoj akciji, kojom je 1918. godine trebalo da bude obeleženo 700 godina od vladavine Franca Jozefa Prvog.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa