19. oktobar 2018.19. okt 2018.
Zanimljivost jutra: Češkom predsedniku brane da psuje

Zanimljivost jutra: Češkom predsedniku brane da psuje

Predsednik Češke Miloš Zeman optužio je javni radio servis Češki radio za cenzuru, zato što je voditelj početkom sedmice u intervjuu zamolio šefa države da prestane da psuje i vulgarno vređa, jer su u programu uživo.
Novinar je upozorio da Zeman vulgarnostima krši češke zakona i Kodeks Čro, za šta radiju preti kazna do 400.000 evra.
"Voditelj Pokorni ima sklonost da cenzuriše i tamo gde to nije potrebno. Ukoliko neko upotrebi vulgarni izraz i ne uputi ga nekome onda je egzibicionista. Kada ga uputi nekome konkretnom, moramo da se pitamo da li je upućen pravoj osobi i da li je opravdan", kazao je češki predsednik Zeman u redovnom nedeljnom intervjuu privatnoj TV Barandov.
Zeman se na TV Barandov branio da je reč "djubre" za češke tajkune, koji su pokrali preduzeća koja su privatizovali, ili ojadili milione Čeha u vaučerskoj privatizaciji početkom 1990-tih godina, suviše blaga, a da je poslednje vulgarne psovke, isto na talasima Čro kod istog voditelja Jana Pokornog, rekao pre cele četiri godine, pa sad ponovo ima pravo.
"Za četiri godine imaću pravo na još jednu vulgarnu psovku kada se budem opraštao od funkcije predsednika Češke", rekao je Zeman.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa