19. oktobar 2018.19. okt 2018.
Grad Šabac: Odgovor Birmančeviću

Grad Šabac: Odgovor Birmančeviću

Jučerašnje izlaganje narodnog poslanika Bobana Birmančevića u Skupštini Srbije još jedan je primer pokušaja kriminalizacije vlasti u Šapcu i pritisaka na opozicione lokalne samouprave, što će biti tema izveštaja gradonačelnika Šapca u Strazburu 6. novembra.

U Skupštini Srbije, najvišem predstavničkom telu, u prisustvu potpredsednice Vlade, poslanik Birmančević biva nagrađen aplauzom za niz neosnovanih i ničim potkrepljenih optužbi na račun gradonačelnika. To je najveći dokaz urušavanja vladavine prava i izgleda građana ove zemlje da žive u skladu sa civilizacijskim vrednostima evropskih zemalja.

Srpska napredna stranka vrši pritisak na sudove, zloupotrebljava tužilaštvo i policiju, BIA i celokupan represivni aparat državne vlasti da bi uništila svakoga ko drugačije misli.

Bespravna hapšenja, upotreba sile u izborima i posle izbora, zastrašujuća sistemska korupcija, beskrupulozna proizvodnja lažnih vesti kroz manipulisanje režimskim medijima, biće iznete pred Savet Evrope.

Kako se Boban Birmančević, pozivajući se na istinu i hvaleći efikasnost države u izdavanju građevinskih dozvola, nije setio da kaže da je upravo Šabac rekorder u ovom poslu? U to se uverio i aktuelni Lidl, a Jazaki je baš zbog efikasne lokalne administracije došao u Šabac, uprkos opstrukciji državnog vrha.
I pored pretnji državnih funkcionera koji u sred Šapca obećavaju da će uz pomoć državnih organa srušiti legalno izabranu šabačku vlast, ovaj grad je dvostruki šampion lokalnog razvoja, što su morala da priznaju i nadležna ministarstva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa