20. oktobar 2018.20. okt 2018.
Raspušten Nacionalni savet Crnogoraca u Srbiji

Raspušten Nacionalni savet Crnogoraca u Srbiji

Crnogorska partija saopštila je danas da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije donelo rešenje o raspuštanju Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji.
"Iako je savet raspušten sa zakašnjenjem i samo dvadesetak dana pre redovnih izbora za nacionalne savete, Crnogorska partija pozdravlja odluku Ministarstva verujući da će ona biti pouka svim onim koji u narednim vremenima dobiju priliku da predstavljaju crnogorsku zajednicu, da to rade na odgovoran, dostojanstven i zakonit način", navodi se u saopštenju za javnost.
Posebnim rešenjem nadležno ministarstvo je obrazovalo petočlani privremeni organ upravljanja Nacionalnim savetom, a u rešenju se navodi da je savet dužan da privremenom organu upravljanja bez odlaganja preda dužnost, sve službene akte, pečat, ključeve od službenih prostorija, kao i ostale pokretne i nepokretne stvari i predmete.
Savet je raspušten po sili zakona jer je utvrdjeno da je posljednju sjednicu održao 8. oktobra prošle godine, a odredbom člana 40. Zakona o nacionalnim savjetima propisano je da ministarstvo raspušta savet ako isti nije zasedao duže od pola godine.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa