30. oktobar 2018.30. okt 2018.
Alhemija slikarstva

Alhemija slikarstva

- Dejan Ulardžić je slikar radnik, slikar koji izgara svaku svoju sliku, ne osvrće se na trendove, modernost, već hrabro uranja u svoje delo u nastajanju, traga za silama, za snagom koju želi da iskaže. On je slikar alhemičar, istinski koji traga za unutrašnjim, veruje u svoje delo i prepušta mu se do kraja - istakao je likovni kritičar i pisac Dragan Jovanović Danilov na predstavljanju monografije Dejana Ulardžića večeras u Kulturnom centru.
O delu posvećenom četvorodecenijskom stvaralaštvu jednog od najpoznatijih šabačkih slikara, uz Danilova govorio je i sam autor naglasivši da je težio da napravi iskorak i u samoj suštini monografije.
-Moj sin Vuk je najzaslužniji što monografija izgleda ovako. Na samom početku sam mu rekao da ću je prvi put pogledati posle štampe i apsolutno sam ponosan na njega i ponosan na svoju odluku da mu verujem u potpunosti. Želeo sam delo koje će imati intenzitet, koje će vući čitaoca na sledeću stranu, a na kraju poželeti da se vrati na početak. Istinski verujem da je Vuk uspeo u tome - rekao je Ulardžić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa