1. novembar 2018.1. nov 2018.
U nedelji štednje nove povoljnosti za klijente
RAZGOVOR SA DRAGANOM MARINKOVIĆEM, DIREKTOROM ŠABAČKE GILIJALE AIK BANKE

U nedelji štednje nove povoljnosti za klijente

„U Nedelji štednje, koja počinje od Svetskog dana štednje 31. oktobra, AIK Banka je pripremila novi štedni proizvod: FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNjA U EUR. Akcijska ponuda štednog proizvoda biće aktuelna sve do kraja ove godine“

AIK Banka je dugi niz godina prepoznata kao domaća i jaka Banka u koju klijenti imaju poverenje i zato je po visini ukupne štednje među vodećim bankama u Srbiji. O aktuelnoj akcijskoj ponudi povodom Nedelje štednje ali i o razlozimazbog kojih klijenti sa sigurnošću poveravaju svoju ušteđevinu AIK Banci, razgovaramo sa Draganom Marinkovićem, direktorom Filijale Šabac.
Kakvu ponudu je AIK Banka spremila svojim štedišama povodom Nedelje štednje?
-Kao i ranijih godina, AIK Banka svakodnevno prati kretanja na finansijskom tržištu i potrebe svojih klijenata, kako bi formirala odgovarajuću ponudu štednih proizvoda koji će ispuniti zahteve stediša kada je reč o ročnosti uloga, valuti u kojoj žele da štede, uloženim iznosima, zahtevanoj kamatnoj stopi, raspoloživosti, i kanalima na kojima je moguće vršiti isplate i uplate štednje.
U Nedelji štednje, koja počinje od Svetskog dana štednje 31. oktobra, AIK Banka je pripremila novi štedni proizvod: FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNjA U EUR. Akcijska ponuda štednog proizvoda biće aktuelna sve do kraja ove godine.
Štediše su sada u prilici da tokom naredna dva meseca oroče svoja sredstva na rok od 12, 25 ili 36 meseci uz veoma atraktivne nominalne kamatne stope, pri čemu u okviru novog štednog proizvoda – FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNjA U EUR – imaju mogućnost razoročenja celokupnog uloga (100%) ako im to jednog dana zatreba, pre dospeća uloga, i da uz sve to dobiju odgovarajuću kamatu za period tokom kojeg su štedeli.
Koji je osnovni kriterijum kojim se građani vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoju štednju?
-Mislim da kod izbora banke, kada je reč o poverenju i štednji, deponent treba prevashodno da gleda snagu banke – koja se ogleda primarno kroz njenu profitabilnost i veličinu ekonomskog kapitala. Ovo su dva sintetička pokazatelja iza kojih stoji mnoštvo drugih dobrih pokazatelja, koji ukazuju da ta banka zaista ima i zavidnu organizacionu kulturu, višegodišnje izgrađen odnos prema klijentu, da vodi računa o svim rizicima sa kojima se susreće, da prati savremene trendove, da domaćinski upravlja sredstvima, da timski radi i nastupa, da je inovativna, da ima zavidan rast, da širi svoje poslovanje, i da se stara o svojim zaposlenima i širim interesima zajednice. Visoka kapitalizovanost banke je dodatna potvrda sigurnosti depozita i osnove za stabilno dugoročno poslovanje.Takođe, parametri kojima bi građani trebalo da se vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoja sredstava, svakako su i profitabilnost banke, solventnost, likvidnost i savremenost u smislu uvođena novih servisa na liniji digitalizacije, pa sve do ličnog kontakta štediše sa službenikom banke u filijali banke.
Na koji način AIK Banka podstiče štednju?
-AIK Banka svojim štedišama i klijentima nudi najbolji miks štednih proizvoda koji u svakom smislu prati njihove potrebe u pogledu ročnosti uloga, uloženih iznosa, zahtevane kamatne stope, raspoloživosti, i preferiranih kanala digitalne distribucije, na kojima je moguće vršiti isplate i uplate po osnovu štednje.
Da li je bilo proširenja ponude štednih proizvoda?
-Dugi niz godina AIK Banka je među vodećim bankama u Srbiji kada je reč o ponudi štednih proizvoda građanima. Kao i prethodnih godina i ove godine smo našu ponudu štednih proizvoda proširili za novi proizvod – FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNjA U EUR – omogućavajući štedišama da oroče svoja sredstva na 12, 25 i 36 meseci po atraktivnim nominalnim kamatnim stopama uz mogućnost da u svakom trenutku, ako im novac zatreba, mogu da raskinu ugovor o oročenju i da za izdržani period štednje dobiju odgovarajuću kamatnu stopu.
Poslovanje prema svetskim standardima i, ujedno, puno poverenje među klijentima su vaše dve bitne odrednice vašeg poslovanja. Čime ste postigli ovakve rezultate?
-Kao domaća i jaka banka, AIK Banka je dugi niz godina prepoznata kao banka u koju klijenti imaju puno poverenje i zato je po visini ukupne štednje među vodećim bankama u Srbiji, dok je prošle godine bila najprofitabilnija banka u bankarskom sistemu naše zemlje. Ova banka je pokazala da se i na ovim prostorima može poslovati prema standardima sveta, a to potvrđuje dalje i činjenica da je ova banka kupila u poslednjih 2 godine dve strane banke, jednu i na tlu EU, slovenačku Gorenjsku banku. Svoje rezultate, može svakako da pripiše, kao i svi drugi uspešni privredni subjekti, jasnoj viziji i dobroj poslovnoj strategiji sa jedne strane, i zadovoljnim klijentima i zaposlenima, sa druge strane.
Šta je vaš osnovni fokus?
-AIK Banka ima univerzalan pristup i usmerenje ka tri osnovna segmenta poslovanja: stanovništvu, privredi i poljoprivredi uz poseban fokus na servis i uslugu, praćenje i finansiranje naših klijenata, uz istovremenu procenu njihovih potreba i mogućnosti.
Posebno bih istakao ponude kreditnih linija koje AIK Banka ima u saradnji za Evropskom investicionom bankom i Fond revolving kreditom Republike Srbije, gde se mogu iskoristiti izuzetno atraktivne i veoma konkurentne kamatne marže za investiciono finansiranje i trajna obrtna sredstva na fleksibilnu ročnost i grejs period u skladu sa poslovnim potrebama klijenata i uz prethodnu pozitivnu odluku odobrenja finansiranja, koju prati biznis plan konkretnog investicionog projekta. Klijentima pružamo preliminarnu analizu njihove ideje i / ili investicije, predlažemo optimalna rešenja i pratimo ih tokom samog procesa realizacije.

antrfile
Snažna podrška klijentima
AIK Banka, kreditiranjem preduzetnika i pravnih lica u svim segmentima njihovog poslovanja sa ciljem poboljšanja likvidnosti i potencijala obrtnih sredstava, investiranjem u razvojne projekte, izdavanjem garancija i pružanjem usluga savetovanja, daje snažnu podršku konkurentnosti i uspešnosti klijenata sa kojima ima ostvarenu poslovnu saradnju, što je ujedno i poziv svim zainteresovanim klijentima, fizičkim i pravnim licima, da nas kontaktiraju i lično posete u prostorijama filijale, koja se nalazi na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Vlade Jovanovića u Šapcu, adresa Vlade Jovanovića br. 22.


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa