Инфо

(6. децембар 2017.)

Држава више брине о страним инвеститорима и мигрантима него о породици

Држава више брине о страним инвеститорима и мигрантима него о породици
Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић критиковао је данас предложени буџет за 2018. годину јер је, према његовој оцени, предвидјено више издвајања за стране инвеститоре, невладине организације и мигранте него за борбу против беле куге и породичну политику.
Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије казао да Влада Србија "нема појма" и да само "глуми" да има решења за борбу против беле куге, а да уствари не зна чак ни разлику између социјалне и породичне политике.
Обрадовић је потом указао да су буџетом предвиђена издвајања за стране инвеститоре из Фијата, Ер Србије и друге - 12 милијарди динара, а да је за министарку Славицу Дјукић-Дејановић задужену за популациону политику издвојено свега 600 милиона динара, од чега је пола за "специјализоване услуге у кабинету министарке".
Он је навео да је за невладине организације предвиђено издвајање од 450 милиона динара, а за помоћ мигрантима 1,3 милијарди динара, што значи да се у Србији издваја за миграциону популацију два пута више него за породице и борбу против беле куге.
"Мера породичне политике нема у буџету ни у Предлогу закону о подршци породици с децом. Они само глуме да се баве решавањем питања беле куге, а они о томе немају појма и немају ниједну конкретну меру", рекао је Обрадовић и истакао да министарка Ђукић-Дејановић треба хитно да поднесе оставку.
Он је поводом већих издвајања за Безбедносно-информативну агенцију и то што није наведено за шта се све та средства одвајају, рекао да разуме да не може баш све да се у потпуности изложи када је БИА у питању, али да не може да разуме зашто нема ниједне реченице у образложењу зашто се средства повећавају.
Лидер Двери оценио је и да су та додатна средства вероватно за ново страначко запошљавање, што ће дирекору БИА Братиславу Гашићу бити омогућено и кроз измене Закона о БИА којима директор добија већа овлашћења.
Он је на конференцији указао и да ће посланици имати премало времена да образлажу све законе који ће бити на дневном реду седнице, јер је обједињена расправа за 31 предлог закона.
"Двери, по тачки, могу да говоре 8,5 минута, што значи да ћемо моћи да говоримо по 28 секунди о сваком закону. Дакле, уместо да имамо 31 тачку, ми имамо једну тачку, што значи да опозиција има 30 пута мање времана да говори о веома важним законима", казао је Обрадовић и истакао да је циљ власти да се о многим законима не чује ни реч.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa