11. novembar 2018.11. nov 2018.
Fudbal: Spartak osvojio bod u Šapcu

Fudbal: Spartak osvojio bod u Šapcu

Spartak Ždrepčeva krv u 16. kolu Superlige Srbije odigrao je nerešeno sa Mačvom 0:0 i osvojio još jedan bod. Nakon dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija Spartak će u Kuli dočekati Bačku.

Spartak Ždrepčeva krv drugi krug prvenstvene trke započeo je nerešeno. U Šapcu su “golubovi” odigrali nerešeno 0:0 sa Mačvom.

Međusobno odmeravanje snaga dugo je trajalo. U 16. minutu Milosavljević je prediblao tri čuvara, ali mu je lopta pobegla ka korner liniji pa nije zatresao mrežu. Isti igrač je dobro izveo slobodan udarac, Ostojić je odbio loptu do Gavrića koji je šutirao iskosa, ali lopta je odskakutala kraj suprotne stative. Nešto kasnije Gigić je izbio sam pred gostujućeg golmana, ali mu je ovaj ušao u šut. Kada su svi očekivali vođstvo domaćih velika šansa ukazala se gostima u 33. minutu, ali je Šimura iz povoljne pozicije šutirao pravo u Puletića.

Napadi Šapčana nastavljani su i u drugom poluvremenu. Šut Ivića, Ostojić je krajnjim naporom izbio u korner. U 52. minutu Ristivojević je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara loptu u prečku, ona se odbila do Tošića koji je iz povoljne pozicije nekontrolisano šutirao iznad prečke.

U 60. minutu Ristivojević pravi prvu grešku na sredini terena i prepušta loptu Obradoviću koji je krenuo ka golmanu Puletiću. Mačvin defanzivac uspeo je da ga stigne i izbije loptu, a sudija Piper dosuđuje slobodan udarac za Spartak i pokazuje mu crveni karton. Glavčićev udarac sa dvadesetak metara, za malo je bio neprecizan. Na suprotnoj strani Obrovac idealno upošljava Gigića koji se ponovo našao oči u oči sa Ostojićem i epilog je ponovo bio isti.

Kako se bližio kraj Subotičani su postajali sve agresivniji i opasniji. Najbolju priliku imali su u 79. minutu kada je posle kornera sa desne strane Čečarić prebacio loptu ka drugoj stativi gde je utrčavao Đenić, ali nije uspeo da je zahvati kako treba na samo metar udaljenosti od gol linije.

U samom finišu šansu je imao i rezervista Inuang, ali je bio neprecizan iz dosta dobre pozicije po sred gola, pa su mreže ostale mirne i Spartak upisao još jedan bod.

Mačva - Spartak ŽK 0:0

Mačva: Puletić, Pejović, Tošić, Ivić, Jovanović, Gigić, Gavrić, Ristivojević, Gemović (Marić), Lazarević (Obrovac), Milosavljević (Marković) -

Spartak: Ostojić, Šimura, Kerkez, Ćalasan, Milošević (Inuang), Glavčić, Denković, Dunđerski, Vukčević, Obradović (Đenić), Čečarić. Ćalasan

Posle šesnaest kola Subotičani i dalje drže pretposlednju poziciju, sada sa dvanaest bodova, čak 34 manje u odnosu na lidera Superlige, Cvrenu zvezdu. Nakon dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija Spartak će u Kuli dočekati Bačku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa