12. novembar 2018.12. nov 2018.
Manje rada "na crno" u građevini

Manje rada "na crno" u građevini

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je u prva tri kvartala 2018, u oblasti gradjevinarstva zabeležena 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu lane, kad je zabeležen 141 takav slučaj kod firmi koje se nalaze na "crnoj i beloj listi" tog ministarstva.
Saopšteno je i da je na kraju trećeg kvartala ove godine, broj zaposlenih na neodredjeno vreme u oblasti niskogradnje veći je za više od 1.000 u odnosu na isti period 2017.
"Takodje je smanjen i ukupan broj povreda na radnom mestu sa 111 na 84, pokazuju podaci najnovije bodovne liste izvodjača i dobavljača. Lista se ažurira četiri puta godišnje i trenutno obuhvata 626 firmi izvođača i dobavljača u oblasti niskogradnje, navodi swe u saopštenju.
"Crna i bela lista" gradjevinskih kompanija kreirana je na osnovu Konvencije Medjunarodne organizacije rada o radnim klauzulama javnih ugovora, koja je na inicijativu potpredsednice Vlade Ane Brnabić i nadležne ministarke Zorane Mihajlović ratifikovana u Narodnoj skupštini.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa