15. novembar 2018.15. nov 2018.
Oslobađajuća presuda za Zelenovića

Oslobađajuća presuda za Zelenovića

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, izvestio je javnost danas, na konferenciji u Gradskoj kući, da je nakon što je Viši sud odlučio da ukine prvostepenu oslobađajuću presudu protiv njega , u naloženom, ponovljenom postupku u Osnovom Sudu u Šapcu danas oslobođen.
- Osnovni Sud u Šapcu, doneo je oslobađajuću presudu, a ono sa čime bih želeo da vas upoznam je to da je politički projekat SNS-a da se promeni vlast u Šapcu, da se dođe na vlast bez izbora, nije uspeo. Kada nisu mogli da potkupe odbornike u Skupštini grada, kada nisu mogli da ih zastraše, odlučili su se na korak koji je uspeo mnogim drugim lokalnim samoupravama. To je da kriminalizuju mene, kao i sve moje saradnike - istakao je Zelenović i dodao da pokušaj da se pregazi izborna volja građana u Šapcu nije uspeo, i u tom političkom projektu koji je zapravo politički kriminal u kome SNS krši zakon da bi došao na vlast jer ima ideju da ostvari politički cilj je nešto što je ustaljeno u našoj političkoj realnosti u Srbiji.
- To čine svi lokalni funkcioneri SNS-a, a imali ste priliku da vidite i veliki broj funkcionera, članova Vlade SNS-a od Marka Đurića, preko ministarke, ministra, i naravno pomoćnika ministra i Narodnih poslanika u SNS-u. Izveštaj državne revizorske institucije koji je bio osnov da se protiv mene podigne optužni predlog, sam sadrži u sebi eksplicitno, da nema nikakve štete za budžet grada Šapca i da niko u Šapcu od mene i mojih saradnika, nije uzeo bilo koji dinar iz gradskog budžeta. Ovo je poštena uprava- ističe Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa