Info

16. novembar 2018.16. nov 2018.
Zelenović: Ružić ne govori istinu

Zelenović: Ružić ne govori istinu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović demantovao je navode Ministra za državnu samoupravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da su njegova vrata otvorena za sve predstavnike lokalnih samouprava i da sa svima ima odličnu saradnju.
- Pokušali smo na dva sastanka sa gospodinom Ružićem da otvorimo ove teme koje ne muče samo Šabac, već sve lokalne samuprave - kako se finansiraju lokalne samuprave, koliki je broj zaposlenih, šta su lokalne politike i kako Srpska napredna stranka zloputorebljava vlast. Nisam naišao na razumevanje i ništa se nije promenilo, ni posle pisama, ni posle sastanaka - odgovorio je Zelenović.
On je kazao da Šabac nije dobio sredstva iz budžetskih rezervi, kao i da ne postoje jasna pravila i kriterijumi po kojima se novac deli lokalnim samoupravama. Dodao je i da je Šabac dobio 2,5 miliona iz redovnog finansiranja, koji su potom smanjeni za milion dinara.
Podsećamo, Branko Ružić je izjavio pomenuto posle skupa na kojem su predstavnici sedam gradova, među kojima i Šapca, potpisali sporazum o unapređenju dobrog upravljanja i borbi protiv korupcije pod pokroviteljstvom USAID-a.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa