Info

17. novembar 2018.17. nov 2018.

Sinidakat traži 15 odsto veće plate za sve zaposlene u zdravstvu

Predstavnici granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost najavili su danas u Nišu da će na prestojećem sastanku u Ministarstvu zdravlja Srbije predložiti podjednako povećanje plate od 15 odsto za sve zaposlene u sistemu zdravstvene zaštite.
Potpredsedsednik tog sindikata Miodrag Stojković podsetio je na koferenciji za novinare u niškom Kliničkom centru da je Vlada Srbije najavila povećanje plate od devet odsto za lekare, 12 odsto za medicinske sestre i tehničare i osam odsto za ostale zaposlene u zdravstvu.
"Za utorak je zakazan sastanak zbog kolektivnog ugovora koji ističe 1. januara, ali probaćemo da nađemo neko konstruktivno rešenje i u vezi povećanja plata kako bi svi bili jednako zadovoljni", kazao je Stojković i dodao da sindikat Nezavisnost ni sa jednim Ministarstvom zdravlja nije imao tako dobru saradnju kao sa sadašnjim.
On je kazao i da se taj sindikat neće pridružiti protestu Sindikata zaposlenih u zdravstvu, zakazanom za 22. novembar ispred Vlade Srbije u Beogradu jer kako je rekao, članovi Nezavisnosti "nikada nisu protestovali u fazi pregovora".
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa