20. novembar 2018.20. nov 2018.
Produžen rok za prijavu na program prekvalifikacije za IT

Produžen rok za prijavu na program prekvalifikacije za IT

BEOGRAD, 20. novembra 2018. (Beta) - Konkurs za prijavu na program prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima zbog velikog interesovanja produžen je do subote 24. novembra 2018. godine, saopštila je danas Kancelarija za informacionu tehnologiju i elektronsku upravu.
"Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koja se odnosila na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to na one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima", rekao je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Kako je objasnio, u ovom krugu prekvalifikacija žele da, pored učenja standardnih programskih jezika, omoguće da budući polaznici nakon završetka programa dobiju odredjeno znanje i šansu za unapredjenje karijere.

Predavanja će,kako navodi, biti prilagodjena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati devet meseci uz obaveznu praksu u kompanijama.

On je dodao da je ovo nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, s ciljem da kao budući programeri početnici lakše pronadju posao u IT sektoru.

Prijave na program se mogu podneti isključivo elektronski preko sajta it.obuke.rs

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa