Info

20. novembar 2018.20. nov 2018.
Sajam etno hrane i pića od sutra na Beogradskom sajmu

Sajam etno hrane i pića od sutra na Beogradskom sajmu

BEOGRAD, 20. novembra 2018. (Beta) - Na Beogradskom sajmu od 21. do 24. novembra, održaće se najveća i najstarija smotra proizođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – Sajam etno hrane i pića, najavila je Privredna komora Srbije.

Na manifestaciji će učestvovati proizvodjači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće ručno radjenih na tradicionalni način i od organski gajenih sirovina proizvedenih u ograničenoj količini radi predstavljanja tržištu.

"Promocija odabranih proizvoda na Sajmu etno hrane i pića služi i zaštiti naziva i receptura proizvoda, pronalaženju potencijalnih investitora u proizvodnju, poboljšanju kulture ishrane stanovništva uvođenjem vekovima pravljenih i tradicionalnih proizvoda u ishranu, a pošto se često radi o organski gajenim sirovinama i poboljšanju zdravlja stanovništva", naveo je PKS.

Na 13. Sajmu etno hrane i pića, kako navode, mogu se pronaći novi proizvodi, kao i proizvodi nastali na temeljima tradicije, kao potreba zahtevnog tržišta ili nepresušna kreativnost proizvodjača delikatesnih namirnica.

Beogradski sajam i Privredna komora Srbije će i ove godine, pored opštih promotivnih aktivnosti, na manifestaciju dovesti dosadašnje i nove poslovne posetioce – velike trgovinske lance, male trgovinske radnje, restorane, hotele i druge.

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Grad Beograd i Privredna komora Srbije, a pomoć u organizaciji manifestacije pružiće i Zadružni savez Srbije.

Na prošlogodišnjem Sajmu etno hrane i pića nastupila su 342 izlagača u organizaciji Privredne komore Srbije, Zadružnog saveza Srbije, Gradske uprave Beograda, turističkih organizacija, udruženja ili samostalno. Sajam etno hrane i pića u 2017. posetilo je više od 5.000 posetilaca.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa