Инфо

(20. новембар 2018.)

Сајам етно хране и пића од сутра на Београдском сајму

Сајам етно хране и пића од сутра на Београдском сајму
БЕОГРАД, 20. новембра 2018. (Бета) - На Београдском сајму од 21. до 24. новембра, одржаће се највећа и најстарија смотра произођача традиционалних прехрамбених производа – Сајам етно хране и пића, најавила је Привредна комора Србије.

На манифестацији ће учествовати производјачи традиционалних прехрамбених производа, најчешће ручно радјених на традиционални начин и од органски гајених сировина произведених у ограниченој количини ради представљања тржишту.

"Промоција одабраних производа на Сајму етно хране и пића служи и заштити назива и рецептура производа, проналажењу потенцијалних инвеститора у производњу, побољшању културе исхране становништва увођењем вековима прављених и традиционалних производа у исхрану, а пошто се често ради о органски гајеним сировинама и побољшању здравља становништва", навео је ПКС.

На 13. Сајму етно хране и пића, како наводе, могу се пронаћи нови производи, као и производи настали на темељима традиције, као потреба захтевног тржишта или непресушна креативност производјача деликатесних намирница.

Београдски сајам и Привредна комора Србије ће и ове године, поред општих промотивних активности, на манифестацију довести досадашње и нове пословне посетиоце – велике трговинске ланце, мале трговинске радње, ресторане, хотеле и друге.

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, Град Београд и Привредна комора Србије, а помоћ у организацији манифестације пружиће и Задружни савез Србије.

На прошлогодишњем Сајму етно хране и пића наступила су 342 излагача у организацији Привредне коморе Србије, Задружног савеза Србије, Градске управе Београда, туристичких организација, удружења или самостално. Сајам етно хране и пића у 2017. посетило је више од 5.000 посетилаца.

Најновији број

23. мај 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa