22. novembar 2018.22. nov 2018.
Malinari pisali Vučiću i ministrima

Malinari pisali Vučiću i ministrima

Udruženja malinara iz Užica, Prijepolja, Priboja i Šapca su uputila otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Branislavu Nedimoviću i Rasimu Ljajiću, u kome navode da predstavnici vlasti nisu ispunili obećanja, zbog kojih su malinari privremeno prekinuli protest u junu ove godine, i najavili novi protest.
Tokom protesta u junu, zbog niske otkupne cene, malinari su blokirali put Prijepolje – Bijelo Polje, ali su ga nakon nekoliko dana obustavili posle razgovora narodnim poslanikom SNS iz Priboja Krstom Janjuševićem i obećanja da će voćari razgovarati u Vladi Srbije sa predstavnicima nadležnih ministarstava.
„Obećanja pojedinaca iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja su stizala u junu ostala su mrtvo slovo, koje je poslužilo za to da se problemi odlože u korist ličnih ciljeva pojedinih hladnjačara i političara“, pišu malinari.
Uz ocenu da formiranje Nacionalnog saveta za malinu i Radne grupe nisu dali efekta i da su pojedini članovi podneli ostavke, malinari navode da će „zbog oglušavanja i krajnje bezobraznog ponašanja pojedinih predstavnika vlasti, potesta sigurno biti“.
Danas

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa