8. decembar 2018.8. dec 2018.
Opština Bogatić regresira prevoz srednjoškolaca

Opština Bogatić regresira prevoz srednjoškolaca

Zahvaljujući hitnoj intervenciji opštine Bogatić, posle prihvatanja povećanja cena komunalnih usluga u javnom linijskom prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji na prostoru ove lokalne samouprave obavlja "Mačva ekspres" DOO Badovinci, ublaženo je nezadovoljstvo najvećeg broja korisnika njihovih usluga. Naime, opština je pristala da srednjoškolcima sa prebivalištem na njenoj teritoriji, koji pohađaju srednje škole na udaljenosti do 40 kilometara od mesta stanovanja, regresira cenu mesečne karte u iznosu do 50 odsto od cene karte u javnom prevozu (sa povećanjem). Tako roditelji ovih učenika neće na svojim džepovima osetiti povećanje ovih cena koje u "Mačvi ekspres" opravdavaju činjenicom da cene karata za prevoz nisu menjali protekle četiri godine, a brojni troškovi koje moraju da plate su višestruko uvećani.
Povodom ove opštinske odluke, potrebno je samo da se zainteresovani uz odgovarajuću dokumentaciju obrate Odeljenju za opštu upravu, zajedničke poslove i Društvene delatnosti Opštinske uprave, koje donosi rešenja po svakom pojedinačnom zahtevu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva.
Tako će pored regresirane cene voznih karata za osnovce u iznosu od 100 procenata, opština, bar prvih godinu dana koliko odluka traje platiti regresiranu cenu karata i za srednjoškolce u iznosu od 50 odsto.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa