8. decembar 2018.8. dec 2018.
Krkobabić traži popuste za penzionere

Krkobabić traži popuste za penzionere

Penzioneri u Srbije troše godišnje pet milijardi evra i najmanje što trgovinski lanci i korporacije "mogu da učine u znak zahvalnosti je da im izadju u susret odredjenim popustima",izjavio je danas u Nišu Milan Krkobabić, ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj.
"Ti popusti treba da budu kontinuirani i u vreme kada je to penzionerima najneophodnije", rekao je Krkobabić na Petom Sajmu penzionera u Oficirskom domu u Nišu gde živi 70.000 penzionera.
Krkobabić je relap da bi u svim regionalnim centrima trebao da bude takvih sajmova kako bi penzioneri mogli povoljnije da dodju do namirnica i usluga.
Krkobabić je pre podne posedio opštinu Doljevac gde će 16. decembra biti su lokalni izbori.
Sastao se s rukovodstvom te opštine i najavio da će najkasnije do 15. decembra zadrugama biti raspodeljena podsticajna sredstva.
U Srbiji će "podsticajna sredstva dobiće 72 zadruge, dok ih je prošle godine dobila 21. Prvi put ove godine novac će biti dodeljen i složenim zadrugama", naveo je Krkobabić.
Kazao je da će zadruga "Složni voćari" u Vojvodini i zadruga "Novi voćari" u Požegi dobiti blizu 60 miliona dinara, a same će uložiiti 300 miliona dinara, odnosno 120 miliona dinara.
Krkobabić je rekao da država mora da se uključi u dovođenje investitora u lokalne zajednice i najavio "prave ekonomske mere koje će imati stimulativni karakter za dolazak investitora" u "rubna područja" - smanjenje stope poreza na dodatu vrednost i taksi.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa