Info

8. decembar 2018.8. dec 2018.

Medojević primio terapiju, vraćen u zatvor

PODGORICA, 8. decembra 2018. (Beta) - Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević vraćen je u zatvor nakon što je ranije danas prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.
Kako je na Facebook-u objavila njegova supruga Marina Medojević, on je dobio terapiju i uput za zatvorski stacionar, gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima.

Nebojša je primio infuziju zbog malaksalosti, napisala je Marina Medojević.

Ona je napisala i da nije mogla ući da ga vidi, shodno zatvorskim pravilima i zahvalila se doktorima i sestrama na informacijama koje su joj dali.

Iz KCCG se nisu zvanično oglašavali o zdravstvenom stanju Medojevića, niti je bilo moguće dobiti zvaničnu informaciju.

Lideri DF-a su na konferenciji za novinare u Skupštini saopštili da su bili u KCCG-u i razgovarali sa lekarom koji je primio Nebojšu Medojevića, te da su dobili informaciju da je zadnji momenat da mora prestati sa štrajkom, jer će uslijediti trajna oštećenja organa.

Nebojša Medojević je štrajkuje glađu u zatvoru, gdje je od petka 30. novembra jer je na osnovu odluke Višeg suda kažnjen sa ukupno četiri meseca zatvora zbog odbijanja da svedoči u dva odvojena slučaja.

Njegovi advokati, medjutim, tvrde da je on dao iskaz, ali da se to što je rekao nije svidelo Specijalnom tužilaštvu koje je zatražilo da se uhapsi.

Viši sud je u ponedeljak 3. decembra naložio da Medojević provede još dva meseca u zatvoru, jer je odbio da svedoči u predmetu povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu kod Cavtata 1991. i 1992.

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek pošto mu istekne prethodna, zbog koje je od 30. novembra u zatvoru, pošto je odbio da kaže ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju nazvanom "Carine".

I u tom slučaju zatvor traje dok Medojević ne pristane da svedoči, ili dok njegovo svedočenje ne postane nepotrebno, ili dok se krivični postupak ne završi, a najduže dva meseca, računajući od dana i časa lišenja slobode.

Sud je zatvor odredio i njegovom kolegi Milanu Kneževiću koji se od 29. novembra nalazi neprekidno u zgradi parlamenta. On je nekoliko puta ponovio da se neće dobrovoljno predati.

Kneževiću preti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajaca 2015.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa