10. decembar 2018.10. dec 2018.
Ružić: Srbija ljudska i manjinska prava podigla na najviše standarde

Ružić: Srbija ljudska i manjinska prava podigla na najviše standarde

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić čestitao je svim građanima i građankama Srbije Međunarodni dan ljudskih prava i ocenio da je Srbija danas dobar i vredan pažnje primer države koja je ljudska i manjinska prava podigla do nivoa najviših međunarodnih standarda.
"Ova godina protekla je u znaku unapređenja prava pripadnika nacionalnih manjina čime smo poslali još jednu poruku svetu da možemo svi zajedno, poštujući jedni druge, bogateći jedni druge, graditi Srbiju kao moderno, tolerantno, multietničko društvo, u kojem ima mesta za sve one koji vole i prihvataju ovu zemlju kao svoju", rekao je Ružić a prenelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
On je kazao da je poštovanje i unapređenje ljudskih prava važan segment državne politike Srbije, a da je današnji dan prilika da se podsetimo na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca.
"Uz želju da današnje poruke inspirišu na uzajamno poštovanje, poverenje i toleranciju čestitam svim građanima Republike Srbije Međunarodni dan ljudskih prava", rekao je Ružić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa