13. decembar 2018.13. dec 2018.
Zelenović: Ujedinjena opozicija će izaći sa zahtevima za fer i poštene izbore

Zelenović: Ujedinjena opozicija će izaći sa zahtevima za fer i poštene izbore

Predsedavajući Savezom za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da neće biti novih izbora bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija i najavio da će kao ujedinjena opozicija izaći sa zajedničkim zahtevima za fer i poštene izbore.

Zelenović je to poručio u saopštenju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koja je kazao da je "jedino izbore mogao da smisli kao reakciju na veliki narodni protest u Beogradu".

"Od kada je Vučić došao na vlast, izbori su prestali da budu način izražavanja demokratske volje građana. Izbori su za diktatora postali način upravljanja Srbijom - kad ne znaš šta drugo da radiš, kada te siromaštvo i nesloboda u Srbiji priteraju u ćošak, pozoveš na izbore", navodi se u izjavi Zelenovića.

On je dodao da Srbija ne želi život u izbornim "kampanjama, lažima i prevarama, od izbora do izbora".

"Dok je (Vučić) obećavao po svetu da će rešiti Kosovo i čuvati mir i stabilnost, cementirao je svoju vlast na razne ilegalne načine, tako da sa ovakvim izbornim uslovima, kontrolom novca i medija, misli da može beskonačno da vara i narod u Srbiji i partnere u inostranstvu", ocenio je Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa