13. decembar 2018.13. dec 2018.

Unapređenje rada Jedinstvenog šaltera

Načelnik Gradske uprave Šapca Milan Vasić potpisao je juče sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem ugovor o dodeli sredstava u okviru konkursa Jedinstveno upravno mesto. Grad Šabac je na konkursu dobio sedam miliona dinara za unapređenje rada Jedinstvenog upravnog mesta.
Pored Šapca još sedam lokalnih samouprava je dobilo sredstva u ukupnom iznosu od 52 miliona dinara.
"Šabac već 4 godine ima Jedinstveni šalter i to građani Šapca znaju jer svakodnevno brže i lakše obavljaju svoje poslove. U poslednje četiri godine bio je primer dobre prakse za gradove širom Srbije - nakon ove donacije šabački Jedinstveni šalter biće najbolji u Srbiji. Ali koncept Jedinstvenog upravnog mesta ostvariće svoju punu svrhu tek kada sve institucije, kao što su MUP, Katastar, EPS, budu postale pravi servis građana", poručio je načelnik Gradske uprave Milan Vasić nakon potpisivanja ugovora.
U Šapcu će prostor u kom se nalazi Jedinstveni šalter biti reorganizovan i redizajniran tako da doprinese smanjenju vremena čekanja u redu, boljem i bržem protoku informacija za građane i efikasnijem obavljanju poslova za zaposlene. Cilj je da se realizacijom aktivnosti kreira ambijent koji je u skladu sa tendencijom stvaranja savremene gradske administracije i doprinese ostvarenju ideje da Uprava bude po meri građana.
Šabac već napravio nekoliko značajnih koraka ka modernoj i efikasnoj administraciji od kojih su najvažniji Jedinstveni šalter, koji građanima omogućuje da obave sve poslove na jednom mestu, a ne na nekoliko različitih šaltera, i uvođenje mogućnosti građanima da više od 30 usluga iz nadležnosti grada mogu obaviti elektronskim putem.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa