16. decembar 2018.16. dec 2018.
Odziv birača u Kuli do 10 sati oko deset odsto

Odziv birača u Kuli do 10 sati oko deset odsto

KULA, 16. decembra 2018. (Beta) - Odziv birača na vanrednim lokalnim izborima koji se danas održavaju u Opštini Kula do 10 časova bio je 9,77 odsto, potvrdjeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Kako je za Betu rekla predsednica OIK Nevenka Rabrenović u jutarnjim časovima na biračkim mestima u Kuli nisu primećene neregularnosti, niti je bilo problema.

U Kuli ima 40 biračkih mesta u sedam naseljenih mesta.

Situacija u opštini je mirna, ali su ispred biračkih mesta primećeni automobili sa ljudima koji sede unutra i kontrolišu izlaznost na svojim spiskovima.

U celoj opštini primećeno je pojačano prisustvo policije, te na gotovo svakom biračkom mestu i u najzabačenijim mestima, dežura po jedna policijska patrola.

Prema podacima Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u birački spisak u toj opštini upisano je 35.914 birača.

Opštinska izborna komisija u Kuli proglasila je ukupno osam izbornih lista, a prva je "Aleksandar Vučić - zato što volimo Kulu", koja ima 37 kandidata za odbornike, koliko ima i mesta u lokalnom parlamentu.

Pod rednim brojem dva je "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" sa 25 kandidata, zatim tri "Pokret obnove Kraljevine Srbije - Marko Košutić" sa 25 kandidata i četiri "Ruska stranka - Dušan Hajduković - Kekini principi" sa 13 kandidata.

Pod brojem pet je odbornička lista "Pokret socijalista - Aleksandra Vulin" sa 25 kandidata, zatim pod brojem šest "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" sa 13 kandidata, pod brojem sedam "Partije ujedinjenih penzionera Srbije - Milan Krkobabić - I Kula je Srbija" sa 25 kandidata i pod brojem osam novi gradjanski pokret koji se pojavio upravo pred ove izbore "Grupa gradjana Kritična masa" sa 15 kandidata.

Savez za Srbiju, u kojem je i Demokratska stranka koja ima odbor na lokalu u Kuli, ranije je saopštio da će bojkotovati vanredne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, jer su "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Vanredni lokalni izbori biće održani danas i u opštinama Kladovo i Doljevac, dok će redovni biti samo u Lučanima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa