Info

16. decembar 2018.16. dec 2018.

Obeleženo 11 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića

KOSOVSKA MITROVICA, 16. decembra 2018. (Beta) - Na mestu gde je pre 11 meseci, hicima iz vatrenog oružja ubijen lider Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović, njegove stranačke kolege, članovi porodice i prijatelji upalili su danas sveće i položili cveće i još jednom je zatraženo da se ubice pronadju i kazne.
Oni su pozvali istražne organe sa Kosova i iz Srbije da uspostave saradnju koja će imati samo jedan cilj - da što pre pronadju ubicu Ivanovića.

"Želim da zamolim i apelujem na istražne organe sa Kosova i tužioca da ustupe taj dokazni materijal – čaure. Mi ne utičemo na istražne organe, neka oni rade svoj deo posla, ali apelujemo da izvrše tu razmenu o kojoj pričaju i jedni i drugi. Ja mislim da cilj svima treba da bude isti, a to je da što pre pronadju ubicu Olivera Ivanovića", rekla je funkcioner SDP Ksenija Božović.


Podsećajući na reči koje je često slušao od brata i koje su ispisane na spomen ploči ispred stranačkih prostorija gde je i ubijen, Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera, izrazio je nadu da će „Oliverov duh ostati prisutan, kao i ideja kojom se on vodio i mnogi ljudi”.


Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa