18. decembar 2018.18. dec 2018.
ZZS: "SNS pozvao na linč gradonačelnika Šapca"

ZZS: "SNS pozvao na linč gradonačelnika Šapca"

Nakon jučerašnjeg izlaganja predsedavajućeg Saveza za Srbiju i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića u Skupštini grada, u kojem je pozvao na mirno okupljanje u subotu u Beogradu i fer izbore, na Fejsbuk stranici „Oslobodimo Šabac“ (https://www.facebook.com/groups/2134931580166224/ ) juče i danas su upućene pretnje, koje su očigledan poziv na linč Zelenovića.
Milan Ristić, korisnik Fejsbuka i posetilac stranice, naveo je adresu na kojoj Zelenović stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike ove društvene mreže da se okupe ispred zgrade i „oteraju“ ga iz grada, što je nedvosmislen poziv na nasilje.
Na istoj Fejsbuk stranici, otvoren poziv na nasilje između ostalih odobrava i odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović pozivajući na danonoćnu blokadu stana u kom živi gradonačelnik sa svojom porodicom.
Poziv na protest ispred zgrade u kojoj živi gradonačelnik sa porodicom uputio je i aktivista GO SNS Šabac Mladen Čolić.
Smatrajući da je ovim ugrožena bezbednost njegove porodice i njegova lična bezbednost, Nebojša Zelenović je uputio dopis Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala. On je pozvao tužilaštvo da reaguje na otvorene pretnje i poziv na nasilje i linč.
Savez za Srbiju najoštrije osuđuje pretnje upućene pNebojši Zelenoviću i njegovoj porodici, i zahteva od tužilaštva i policije da zaštite elementarne slobode i prava, koji su ovim na brutalan način ugroženi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa