21. decembar 2018.21. dec 2018.

Đilas: Napustili smo sednicu zbog verbalnog nasilja kojem smo izloženi



BEOGRAD, 21. decembra 2018. (Beta) - Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas da je ta grupa napustila sednicu skupštine grada Beograda iz protesta zbog verbalnog nasilja.

On je novinarima pošto su napustili sednicu rekao da članovi odborničke grupe Saveza za Srbiju trpe uvrede svaki dan već šest meseci.

"Nazivaju nas saradnicima Ramuša Haradinaja, tvrdeći da 25.000 Beograđana sa mnom šeta po Haradinajevom nalogu. Time nam stavljaju metu na čelo. Vidite šta se desilo sa Borkom Stefanovićem", kazao je Đilas.

On je upitao predstavnike vlasti zašto govore laži, zašto stvaraju agresiju, mržnju i tenzije.
Đilas je rekao da se usled svega toga desi da i oni iz Saveza za Srbiju pogreše, pa da je tako i on danas na sednici pogrešio i odbornika SNS neprimereno nazvao.

"Zar nije bolje da razgovarao argumentovano i da se vratimo u neku normalu", upitao je Đilas.

On je pozvao Beograđane da dođu sutra u 18 časova na plato Filozofskog fakulteta i da se pridruže borbi protiv svakog oblika nasilja i da se zajedno bore za normalnu državu.

"Nema razloga da se mrzimo jer neko glasa za neku drugu opciju i da vodimo zemlju do sukoba koji će se na kraju u nekom mestu u Srbiji završiti sa tragičnim posledicama", ocenio je Đilas.

Sednicu Skupštine grada su nekoliko minuta posle Saveza za Srbiju, napustili su i odbornici Pokreta slobodnih gradjana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa