22. decembar 2018.22. dec 2018.
Održan protest protiv nasilja

Održan protest protiv nasilja

Protest protiv nasilja "Jedan od pet miliona" završen je večeras na beogradskom Trgu Slavija bez incidenata, a sledeći je zakazan za subotu, 29. decembar.
Organizatori su preko razglasa rekli da je na protestu bilo između 35.000 i 40.000 ljudi.
Protest je počeo minutom ćutanja kojim je odata pošta poginulima u sudaru putničkog autobusa i voza, u petak ujutru kod Niša.
Protestna šetnja počela je kod platoa ispred Filozofskog fakulteta, a zatim su okupljeni krenuli Makedonskom i Takovskom ulicom i zaustavili se kod zgrade RTS-a.
Kolona je zastala na pet minuta ispred te zgrade i bučno protestovala zbog neadekvatnog predstavljanja tog skupa na javnom servisu.
Za razliku od prethodnog protesta, kada su se opozicioni političari nalazili na čelu kolone, oni danas nisu bili u prvom redu, već su kolonu predvodili obični građani.
U koloni tokom protestne šetnje bili su lideri Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, Nebojša Zelenović i Janko Veselinović, predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović.
Pre polaska u šetnju, okupljenima su se obratili glumac Branislav Trifunović, karikaturista Dušan Petričić i novinar Milan Jovanović iz Grocke kome je, prema njegovim rečima, zbog pisanja o korupciji na lokalu, zapaljena kuća.
Današnji skup je treći protest u centru Beograda protiv nasilja, čiji je povod za organizovanje napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa