Info

25. decembar 2018.25. dec 2018.
ZEP-Zeleni raskinuli koaliciju sa LSV koju su optužili da posredno brani režim Aleksandra Vučića

ZEP-Zeleni raskinuli koaliciju sa LSV koju su optužili da posredno brani režim Aleksandra Vučića

BEOGRAD, 25. decembra 2018. (Beta) - Zelena ekološka partija-Zeleni (ZEP) saopštila je danas da je raskinula koalicione sporazume sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na svim nivoima zbog kako se navodi, "posrednog učešća" rukovodstva LSV-a "u odbrani totalitarnog režima Aleksandra Vučića".

Predsednik ZEP-Zeleni Dejan Bulatović optužio je rukovodstvo LSV-a da posredno učestvuje u odbrani režima Aleksandra Vučića "ne samo sve učestalijim verbalnim napadima na opozicione političke organizacije, već pre svega pokušajima da diskredituje masovne gradjanske proteste koji se dešavaju svake subote u Beogradu".

"Sa Nenadom Čankom sam prijatelj više od 20 godina i sa žaljenjem kažem da je on moje najveće političko razočaranje. U momentu kada se nezadovoljstvo naroda izlilo na ulice, dužnost svakog istinskog opozicionara jeste da proteste podrži, a sve suprotno tome ide u korist režima", rekao je Bulatović a preneo Savez za Srbiju čiji je ZEP-Zeleni član.

Navodeći da će odbornici ZEP-Zeleni ubuduće nastupati samostalno u lokalnim skupštinama, Bulatović je pozvao građane da se "u što većem broju" pridruže protestnoj šetnji u subotu, 29. decembra u Beogradu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa