26. decembar 2018.26. dec 2018.
"Azotara" Pančevo bankrotirala

"Azotara" Pančevo bankrotirala

Rešenje koje je podneo Privredni sud u Pančevu o bankrotstvu pančevačke fabrike mineralnih đubriva HIP "Azotara" u stečaju, postaće danas pravosnažno ukoliko niko od poverilaca nepodnese žalbu, piše list "Politika".
Kako list navodi, Privredni sud u Pančevu doneo je 18. decembra rešenje kojom se odredjuje bankrotstvo stečajnog dužnika HIP "Azotara" u Pančevu, kao način rešavanja sprovodjenja stečajnog postupka.
"Po pravosnažnosti rešenja stečajni upravnik treba da bez odlaganja započne i sprovede postupak unovčavanja celokupne imovine stečajnog dužnika", rekao je portparol Privrednog suda Nenad Unčević.
On je kazao da je do rešenja o bankrotstvu došlo pošto je istekao rok od 90 dana od uvodjenja stečaj, u kome niko od poverilaca nije podneo plan reorganizacije "Azotare" u stečaju.
Unkčević je objasnio da bankrot znači da će povernik stečajnog upravnika, uz saglanost Odbora poverilaca, odlučivati o dva načina da se oni namire i to postupkom prodaje pravnog lica ili nepokretne imovine stečajnog dužnika, nakon procene imovine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa