26. decembar 2018.26. dec 2018.
Šabac, Paraćin i Čajetina traže ekspertsku grupu za izborna pravila

Šabac, Paraćin i Čajetina traže ekspertsku grupu za izborna pravila

Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika DS-a Saša Paunović izneli su na sastanku u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave usaglašen zahtev Šapca, Paraćina i Čajetine da bude formirana ekspertska radna grupa za izborna pravila.
"U Srbiji su urušeni temelji civilizovanog političkog života i u ovim okolnostima nije moguće održati poštene izbore. Uslove za slobodne i poštene izbore, prihvaćene od svih istinski opozicionih stranaka, potpisnici su uputili svim nadležnim državnim institucijama, a Zelenović kao predsedavajući SzS je posebnim dopisom o ovim zahtevima obavestio ministra Ružića", navedeno je u saopštenju iz Zelenovićevog kabineta.
Deo ekspertske grupe koji predlažu ove tri jedinice lokalne samouprave predvodila bi profesorka Pravnog fakulteta Vesna Rakić Vodinelić.
Današnji sastanak kao drugi u nizu, organizovan je posle obraćanja Nebojše Zalenovića Kongresu Saveta Evrope početkom novembra.
U saopštenju se navodi da su protestna okupljanja desetina hiljada građana svake subote u Beogradu poruka režimu Aleksandra Vučića da Srbija ne pristaje da bude zarobljena država.
"Pošteni izbori su način na koji će građani i zemlja vratiti izgubljeno samopoštovanje", piše u saopštenju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa