27. decembar 2018.27. dec 2018.
Najvažnija odluka o budžetu

Najvažnija odluka o budžetu

Godišnja konferencija za medije posvećena radu gradske Skupštine tokom 2018. godine, održana je danas u Gradskoj kući.Pored predsednika Skupštine grada Šapca, Nemanje Pajića, novinarima su se obratili i Prodan Panić, zamenik predsednika i Zlatko Ranković, sekretar.
-Usvajanje budžeta grada je uvek najvažnija odluka koju gradski parlament usvaja, jer je od najvaćeg značaja za rad svih gradskih službi. Mi smo i ove godine budžet za narednu usvojili u skladu sa zakonom, pre 20. decembra, što nije slučaj u svim skupštinama u Srbiji. Osim ove, doneli smo niz drugih izuzetno važnih odluka – od povraćaja poreza na imovinu gradskim mesnim zajednicama, čime su stanovnici grada izjednačeni u pravima sa žiteljima šabačkih sela, preko proširenja slobodne zone, koja je jedna od najboljih u regionu, prema ocenama relevantnih institucija, do promena planskih i urbanističkih dokumenata. Odbornici su usvojili i rebalans budžeta – doneli smo odluke o kupovini imovine “Zorka standarda”, kao i o učešću u postupku prodaje imovine “Zorka holdinga- istakao je izmeđuostalog predsednik Skupštine grada Šapca. Nemanja Pajić.
Tokom 2018. godine gradski parlament je zasedao devet puta, odnosno održano je 6 redovnih, dve hitne i jedna svečana sednica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa